Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängdrottningen lämnar Per-Ols – klar för allsvenska succélaget VM IB: "Ser stor potential i Emma"

Hon gjorde makalösa 29 mål på 17 matcher den här säsongen i division 1 för sitt Per-Ols. Nu har Emma Adolfsson bestämt sig för att fortsätta sin karriär i Västra Mälardalen IB.
– Hon har haft en fantastisk poängskörd i division 1, säger "Frippe" Norén, sportchef i Västra Mälardalen.

Annons

Västra Mälardalens lagbygge inför nästa säsong har tagit fart på allvar. Klubben tittar mycket efter spelare i närområdet och har nu lyckats knyta till sig länsspelare av högsta rang.

"Det är Emma Adolfsson som valt att skriva på för spel hos oss kommande säsong. Emma har tidigare spelat i Per-Ols IBF och KAIS Mora UIF. Hon vann poängligan i damer div1 Västra Svealand förra säsongen och hennes målsinne kommer att ha en stor betydelse för oss! Vi är oerhört glada att Emma är klar för spel i VM", skriver klubben på sitt Instragramkonto.

Den gångna säsongen gjorde 21-åringen 37 poäng (29+8) på 17 matcher för sitt Per-Ols. Under säsongen fick hon även chansen i KAIS Mora UIF i allsvenskan. Där fortsatte hon att visa bra målsinne och stod för fem mål och en assist på fyra seriematcher.

– Emma har haft en fantastisk poängskörd i division 1 och hade dubbellicens med spel även i KAIS Mora. Vi ser en stor potential i Emma och tror att hon kommer att kunna växa in i vårt lag på ett bra sätt, säger "Frippe" Norén.

Efter att VM IB-stjärnan Angelica Nordfeldt lämnat Västra Mälardalen får laget nu in en annan typ av poängplockare.

– De har två olika spelstilar. Kan Emma stå för hälften av den poängskörd hon haft i division 1 så är vi mer än nöjda, säger Norén.

LÄS ÄVEN: Här är stjärnorna som stannar i VM IB – klubben gör satsning mot SSL: "Vi ser ljust på framtiden"

Mer läsning

Annons