Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nykomlingarna tar för sig i ettan – Per-Ols poängdrottning stod bakom det mesta mot Arboga: "Får se om vi ändrar målsättningen"

Malin Hellblad var den som stod bakom det mesta när Per-Ols vann mot Arboga på bortaplan under lördagen. Hellblad som varje säsong har legat i toppen av poänglistan har inte riktigt fått till det hittills i ettan – men nu lossnade målskyttet.

Annons

– Ja, det gjorde det. Det känns jävligt skönt. Det är alltid tufft att spela mot Arboga. De brukar alltid spela med mycket fart och är tuffa i kroppen och så. Lite derbykänsla.

Per-Ols, som är nykomlingar i ettan, har plockat sexton poäng och ligger, efter vinsten mot Arboga, på en tredjeplats i tabellen. Karlstad IBF Ung ligger etta med 22 poäng (en match mer spelad) och Kristinehamns IBF ligger tvåa med 19 poäng.

Se tabellen här.

Men när det gäller poängligan så ligger Malin Hellblad några steg bakom lagkompisen Emma Adolfsson som har pyntat in 11 mål och 3 assist. Malin Hellblad har hittills nätat 4 gånger och 4 assist, men nu känner hon att det har lossnat.– Ja, det är skönt att det lossnat lite. Det har varit lite skralt, den här säsongen har det inte blivit mycket poäng alls.

Hon fortsätter:– Men, det känns bra att vi ligger på en tredjeplats eftersom vi är nya i ettan. Vårt mål är att hålla oss kvar men vi ska ha ett nytt snack under juluppehållet när halva serien har gått. Så får vi se om vi ändrar vårt mål för resten av säsongen.

Läs mer: Per-Ols nollade Silverstaden

Vad är det som känns bra den här säsongen?– Försäsongen har givit en del och vi orkar hela matcherna. Som om Arboga så märkte vi att vi tröttade ut dem tillslut. Så känns det bra att alla som spelar nu vill satsa och alla strävar åt samma håll.

Mer läsning

Annons