Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På väg mot sin bästa poängmässiga säsong någonsin: "Trodde det skulle vara lite tuffare än det har varit"

För första säsongen i karriären spelar Per-Ols-forwarden Emma Adolfsson i division 1. Ändå är hon på väg mot den bästa säsongen hon någonsin haft i poängprotokollet.
– Det känns faktiskt bara som att det är jag som har råkat stå på rätt ställe vid rätt tillfälle, säger Adolfsson.

Annons

Emma Adolfsson har öst in poäng för Per-Ols i säsongsinledningen.

Per-Ols damer är nykomlingar i division 1 den här säsongen – men man har på inget sätt bett om ursäkt för sig själva. Någon som det särskilt gäller för är forwarden Emma Adolfsson.

Sex omgångar in i serien ligger hon tvåa i seriens poängliga med tolv poäng – varav tio mål. En imponerande siffra, inte minst med tanke på att det är ett tempo som skulle ge henne den bästa poängnoteringen i karriären – trots att det är första gången hon spelar på den här nivån.

– Jag trodde absolut att det skulle vara lite tuffare för oss än det har varit. Men det är skönt att det funkar bra även högre upp, säger Adolfsson till Sporten.

Om Emma Adolfsson håller i sitt snitt på två poäng per match säsongen ut skulle det ge henne 36 poäng när serien är slut. Hittills har 20-åringen som bäst gjort 32 i en och samma serie. För egen del vill hon främst hylla kedjekamraterna Josefin Sternebäck och Malin Hellblad.

– Jag tycker att vi har haft ganska bra samarbete med kedjan som vi haft nu den här säsongen. Sen känns det faktiskt bara som att det är jag som har råkat stå på rätt ställe vid rätt tillfälle.

Det måste väl finnas något mer bakom än att vara på rätt ställe om man gör tio mål på sex matcher?

– Jag är väl en spelartyp som tycker om att skjuta mycket, och det har väl lönat sig till slut.

Hade du koll på att du låg så högt upp i poängligan?

– Jag har haft lite småkoll på det hela, men inte så exakt.

För lagets del har säsongen startat stabilt, och laget parkerar på en femte plats i tabellen. Men känslan i laget är ändå att det kunde ha gått ännu bättre.

– Det känns som att vi har varit där och hotat varje lag varje match. Men något lag ska ju förlora, och vi har förlorat med uddamålet ungefär varje match. Men jag tror inte att många har trott på att vi ska vara med och hota så.

Mer läsning

Annons