Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Ols förlustrecept – ineffektivitet och dålig markering: ”Är som flicklagsspelare i egen zon”

Många missade målchanser och markeringar.
Det var misstagen som fällde Per-Ols damer.
– Vi blir straffade med alldeles för lätta mål vi släpper in, säger assisterande tränaren Pasi Leinonen.

Annons

Emma Adolfsson gjorde ett av Per-Ols fyra mål i förlustmatchen.

Det blev fyra raka segrar. Men under söndagen tog segersviten till sist slut för Per-Ols damer, när man föll borta mot Skattkärr med 4-6.

Och det var framför allt två delar i spelet som saknades för laget, som i övrigt är inne på en fin debutsäsong i division 1. Effektiviteten framåt när man skapade lägena, och markeringsspelet i försvaret.

– Vi är alldeles för mycket som flicklagsspelare i egen zon i markeringsspelet. Vi blir straffade med alldeles för lätta mål vi släpper in, säger lagets assisterande tränare Pasi Leinonen.

Per-Ols fick en mardrömsstart på matchen, och låg under med 0-2 redan efter tre minuter. Men därefter vaknade man upp.

– Vi jobbar oss in i det. Andra delen av första perioden tar vi över spelet markant och skapar otroligt mycket målchanser. Sen likadant i andra perioden, så har vi ju ett bra anfallsspel och vi har bland annat två i ribban, säger Leinonen.

Så bortsett från effektiviteten är ni nöjda med anfallsspelet?

– Ja, på det stora hela. Självklart finns det saker vi kan göra lite bättre. Ibland blir vi lite för ivriga och slår bort bollen på svåra passningar i stället för att ha tålamod. Sen måste vi börja skjuta mer. Ibland är det just den delen som fattar. Vi är bättre på det i tredje perioden, men vi måste ha med oss det över tre perioder.

Ineffektiviteten har varit ett problem för Per-Ols tidigare under säsongen. Framför allt tidigt under säsongen kände laget själva att de borde ha plockat några fler poäng.

– Det känns ibland som att vi får jobba väldigt mycket för att få in en kasse, vi måste skapa väldigt mycket målchanser. Vi har inte haft det här att vi får lite lättare mål, utan vi måste jobba in bollarna. Ibland går det lite troll i det hela.

Vad gör ni för att lösa det?

– Vi tränar ju mycket skott och avslut, och det är jättebra på träningarna. Jag tror att det är lite grann att ibland vill man lite för mycket och tar i lite för mycket. Man spänner sig lite i avgörande lägen, och då är det lätt att bollen hamnar i väggen. Jag tror att det handlar om den mentala biten.

Mer läsning

Annons