Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kastade om i succékedjan – tappade två viktiga poäng: "Vi fick inte någon fart"

Per-Ols spelade 4–4 mot IFK Arboga IBK och tappade två viktiga poäng. Per-Ols lagkapten Daniel Snickars tyckte ändå att resultatet var rättvist.
– Jag tycker att det var rättvist men jag är inte nöjd med det, säger Per-Ols lagkapten Daniel Snickars.

Annons

Daniel Snickars (27).

Per-Ols bjöds på oväntat tufft motstånd av Arboga. Gästerna tog tidigt ledningen med 1–0. Per-Ols kom sedan tillbaka i matchen med två i powerplay.

– Vi har ett bra powerplay som var lite knackigt idag, men vi satt dit två mål där på deras fem minuters utvisning och vände matchen och då kändes det som att vi var lite på gång och ta över. Men sedan så gör dom 2–2, men vi gör sedan 3–2 i slutet av perioden och det känns som vi får lite momentum och pressar på för 4–2 i början av andra. Men sedan tappar vi lite i och med att de kvitterar, då går vi ner oss och sen tycker jag att Arboga har det mesta.

Lagen följdes sedan åt under hela matchen. Efter 60 minuter och en mållös förlängning så slutade drabbningen i Fagerstahallen 4–4.

– Jag tyckte att många i laget var nöjda men jag kan inte hålla med. Arboga är rappa, de har tagit sig. Dom har gått framåt och det finns mycket innebandy i dom. Jag har inte sett Arboga sedan vi mötte dom för två år sedan och då var det sådär. Nu har dom vuxit till sig och det är bra fart på dom, säger Snickars.

Var det någon form av underskattning från er sida?

– Nej det tror jag inte. Vi visste innan att Arboga kunde bli en tuff match och det var vi övertygade om. Men vi blev kanske lite överraskade att det var sådan fart som det var. Det var helt enkelt bra fart. Dom spelade finurligt och hade en del smarta idéer, fart på bollen men framför allt fart på fötterna. Sedan är de lite naiva ibland och det ska vi kunna straffa dem på och kunna vinna en sådan här match tycker jag. Vi ska vara så pass duktiga att vi skulle spöa dom. Men vi fick det inte att flyta riktigt.

Vad säger du om din femma. Ni brukar kunna visa vägen i matcherna?

– Vi har flyttat om lite i kedjorna. De har splittrat på mig och Simon Grankvist. Nu spelar jag med Magnus Bäckman och Jonas Sandberg och det fungerade stundtals okej. Men vi fick inte heller någon riktig fart på kulan idag utan det finns mer att ta av. Vi gjorde nog ett par framåt i varje fall.

4-4 inför sista perioden, vad sa ni i periodpausen?

– Vi tyckte att vi hade ganska bra koll. Vi visste att vi kunde växla upp ett par snäpp och helt enkelt avgöra matchen, det vill sig inte idag helt enkelt. Vi hade någon boll i ribban och någon som dansade runt kassen men vi fick inte in den. Arboga hade också bra lägen så det kunde mycket väl gått åt andra hållet också.

Matchen slutade 4-4, anser du att det var ett rättvist resultat?

– Jag tycker att det var rättvist men jag är inte nöjd med det, avsluar Daniel Snickars.

Målskyttar Per-Ols: Magnus Bäckman 2, Eric Hult, JonasSandberg,

Mer läsning

Annons