Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Ols höll undan i tätt derby: "En av våra sämre matcher"

Det blev en favoritseger, men en knapp sådan när Per-Ols IBF gästade Knäppmora AIK på lördagseftermiddagen. I en knökfull sporthall vann bortalaget med uddamålet, 8-7, efter rejält Knäppmoratryck i matchens slutskede.

Annons

Kapten Daniel Snickars och hans lagkamrater jublar under derbysegern mot Knäppmora.

Det var knökfullt i hallen när Knäppmora och Per-Ols smällde samman i ett derby för första gången sedan 2011. Och trots att fjolårets division 1-lag, gästande Per-Ols, var storfavoriter blev det en jämn tillställning. Efter att Knäppmora flera gånger om varit nära att komma ikapp var det till sist gästande Per-Ols som drog det längsta strået i en 8-7-seger.

– En publikvänlig och spännande match. Men det här var en av våra sämre matcher i år. Vi kom inte upp i normal standard och defensiven fungerade inte. Vi borde också ha varit bättre på att utnyttja deras misstag, säger Per-Olstränaren Martin Bängs efter matchen.

En av de mer intressanta spelarna inför matchen var Knäppmoras nyförvärv Alexander Åkerlind. Han har under flera säsonger spelar i Per-Ols IBF, men valde inför denna säsong att gå över till Knäppmora AIK. Trots att hans nya lag inte riktigt räckte hela vägen var han nöjd med insatsen efteråt.

– Ja, jag tycker att vi gör vår bästa match för säsongen och resultatet är lite missvisande. Det speglar inte matchbilden. Oavgjort hade varit mest rättvist.

Att spela mot sina forna lagkamrater var givetvis speciellt.

– Först var det nervöst, men sedan var det bara roligt. Det blev mycket närkamper.

I matchen var det faktiskt underdogen Knäppmora som öppnade starkast. Trots det åkte laget på ett tidigt baklängesmål.Oskar Abrahamsson högg på en långboll och lättade in 0-1 bakom Alexander Fredriksson i hemmamålet. Per-Ols skulle dock inte gå mot en lätt seger. Knäppmora svarade snabbt och kvitterade två gånger om innan första akten var över.

I den andra chockade förra årets division 3-lag med att ta ledningen mot Fagerstalaget. Martin Jansson pricksköt in 3-2-målet, inför en jublande storpublik. Per-Ols visade dock att man fortfarande är storebror. Med tre raka kassar vände man tillbaka igen. Emanuel Vantaas 3-4 var riktigt grant, då han dundrade iväg en riktig pärla som satt stenhårt i nättaket, i spel i numerärt överläge.

En och en halv minut före andra pausvilan ökade Simon Granquist på till 3-5. Knäppmora inledde även slutakten piggt. Endast 41 sekunder in i denna gjorde Emil Åhlén 4-5 och KAIK hade häng. Hemmalaget drog sedan på sig ännu en onödig utvisning och Per-Ols visade åter igen upp ett effektivt PP-spel. Robin Karlsson fick bollen i slottet och drog på direkt och det var 4-6. Några minuter senare gjorde Simon Granquist sitt andra mål för dagen och Per-Ols hade en, till synes, säker tremålsledning.

KAIK gav emellertid inte upp. Med två mål på 20 sekunder var man uppe i 6-7. Först blev Emil Åhlén tvåmålsskytt, sedan drog Daniel Lindgren in hemmalagets sjätte mål. KAIK var på gång och hade bud på kvittering, vid ett flertal tillfällen. Men istället var det Per-Ols som gjorde matchens nästa mål, återigen genom Robin Karlsson med nio minuter kvar på matchuret.

Knäppmora stred sedan tappert och man ordnade en riktigt spännande avslutning på matchen. Vasse Emil Åhlén gjorde sitt tredje mål för dagen och KAIK reducerade till 7-8 med fyra minuter kvar. I ett intensivt slutskede tog sedan KAIK ut målvakten och man var riktigt nära en kvittering mot Fagerstalaget, som dock höll undan och vann med uddamålet.

Hemmatränaren Johan Söderström tyckte att det kändes surt efteråt, när hans lag pressat favoriten ordentligt.

– Jag hade inte skämts om vi hade vunnit, men en poäng var vi i alla fall värda. Det var några individuella misstag, samt att vi drog på oss onödiga utvisningar som avgjorde i dag. De hade ett vasst powerplay, men i spel fem mot fem var vi minst lika bra som dem.

Tränaren berömmer ändå samtliga sina spelare, som gjorde vad de kunde för att sänka storebror.

– Det var en kämpainsats där vi följde vår gameplan. Fortsätter vi spela så här så kommer det bli bra.

För Alexander Åkerlind, som spelade i Per-Ols förra säsongen, var resultatet givetvis en stor besvikelse. Han ser dock med tillförsikt på framtiden.

– Det hade varit skönt och knäppt dem på näsan, men vi får ta dem borta istället. Vi får hoppas på samma publiktryck då.

Mer läsning

Annons