Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Ols och Knäppmora redo för hett derby

Förra säsongen skilde det två serier mellan lagen. På lördag möts Knäppmora och Per-Ols i säsongens första derby, i en match som på förhand ser ut att kunna bli ordentligt het.

Annons

Per-Ols får dras med favoritskapet inför lördagens derby.

Per-Ols är den stora favoriten. Knäppmora är en rejäl underdog. På lördag klockan 13.30 möts de två lagen i division 2 för första gången på mer än fem år, och båda lagen räknar med att det blir hett på planen.

– Ett derby är alltid ett derby. Det spelar ingen roll hur det ser ut på pappret, det är en match i sig att vinna ett derby, säger Per-Ols tränare Martin Bängs.

– Det är väl alltid känslor i såna här lokalderbyn. Det är ingen som kommer att vika ner sig, säger hans motpart i Knäppmora, Johan Söderström.

När lagen möttes senast, säsongen 2010/11, var det Per-Ols som drog det längsta strået i båda mötena. En av huvudfigurerna då, som så många gånger annars, var Simon Granquist. Sammanlagt gjorde han 13 poäng i de två derbymatcherna, men själv minns han knappt om han var med och spelade.

– Ja, då var jag med då, säger Granquist med ett skratt när han får höra om sitt derbyfacit.

– Det är alltid lite speciellt, så är det ju.

Den rutinerade forwarden tror även han att det kommer att bli ett hett derby, med mycket energi från läktarna.

– Det kan nog bli lite extra, framför allt i Skinnsberg tror jag. Jag har hört att de kan vara lite vilda på sidan, på läktaren där, med trummor och doningar. De sitter och ölar lite och för liv, så det är kul. Det eldar ju även på spelarna lite extra.

Granquist har missat de två senaste matcherna med vad han tror var en inflammation i hälen, men är spelklar till derbyt. Samma tur har inte Robin Lehti och Victor Guldbrandsson som är kvar på Per-Ols skadelista.

I Knäppmora är samtliga spelare tillgängliga för matchen, men tränare Söderström inser ändå att hans lag inte bär på favoritskapet.

– Absolut, jag håller Per-Ols som favoriter i den här matchen. De kommer ju från division 1 och vi kommer från division 3, så det skiljde två divisioner förra året. Men vi kommer inte lägga oss ner och dö för den sakens skull.

Vad väntar du dig för typ av matchbild?

– Jag tror att det blir ganska bra fart. Vi har som mål att driva upp farten i alla fall, säger Söderström.

Per-Ols har inlett säsongen med två segrar och en förlust, och har därmed tre poäng mer i tabellen än Knäppmora som tvärtom inlett med en seger och två förluster.

– Vi ska absolut inte tro att bara för att vi är starkare på pappret och är favoriter så är det här en match vi bara kan springa hem. Det är en match som vilken annan som helst, vi måste ge järnet om vi ska ta tre poäng, säger Martin Bängs.

Till skillnad från sin motståndare bakom bänken tror Bängs på en lite mer tillknäppt tillställning, med spelare som visar upp en del nervositet.

– Jag misstänker att från start kan det nog bli ganska trevande, men vi får försöka tänka bort att det är ett derby och se det som vilken match som helst. Oavsett hur man tänker sig att matchen kommer bli så lär den bli tvärtom. Jag misstänker att det kommer bli mycket individuella prestationer som avgör, säger Martin Bängs.

Det förväntas komma mycket folk på matchen. Knäppmoras tränare Johan Söderström hoppas till och med att det kommer lite för mycket folk.

– Jag hoppas att det ska vara svårt att komma in för de som kommer sent. Jag tror att det blir riktigt bra, faktiskt.

Hur skönt vore det att knäppa Per-Ols på näsan?

– Vårt mål är att hålla oss kvar i tvåan den här säsongen, men kan vi ta några av poängen mot Per-Ols så är det väl inte helt fel.

Mer läsning

Annons