Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rönnbytränaren prisas för sitt uppträdande: "Bra ambassadör för vad innebandy bör stå för"

Rönnbys tränare Jimmy Gunnstedt är en av fyra som prisas när årets fair play-personer utsetts i svensk innebandy.
”Jimmy har under säsongen kombinerat sin vilja att vinna, och leda sitt lag genom utmaningar, med att uppträda på ett professionellt sätt även i tveksamma och utsatta situationer" lyder motiveringen.

Annons

Jimmy Gunnstedt, Västerås Rönnby

För första gången har fair play-utmärkelsen delats ut bland spelarna och ledarna i innebandyns Superliga både på dam- och herrsidan.

Totalt uppmärksammades fyra personer, två i vardera serie.

På damsidan fick Västerås Rönnbys tränare Jimmy Gunnstedt ta emot priset som årets fair play-ledare.

”Jimmy har under säsongen kombinerat sin vilja att vinna, och leda sitt lag genom utmaningar, med att uppträda på ett professionellt sätt även i tveksamma och utsatta situationer. Hans vilja att kommunicera på lika villkor och förmåga att vilja hitta ett samförstånd med övriga aktörer gör honom till en bra ambassadör för vad innebandyn bör stå för och därmed också en värdig vinnare av titeln” lyder motiveringen bakom valet av pristagare från Svensk Innebandy och Pantamera som tillsammans delar ut priset.

För att kunna ta del av priset krävs det att man som spelare eller ledare i superligan uppfyller kriterierna om att vara ett föredöme för svensk innebandy. För att vara ett föredöme ska han eller hon "på ett tydligt sätt medverka till rent spel och ett positivt innebandyklimat före, under och efter match".

Mer läsning

Annons