Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränarens hyllning efter poängen borta mot regerande mästarna: "Tycker vi är bättre än Pixbo"

Oavgjort borta mot de regerande svenska mästarna.
Tro att Västerås Rönnbys tränare Jimmy Gunnstedt var nöjd med sitt lag efteråt.
– Man känner att tjejerna nästan är lite småbesvikna att vi inte tar tre pinnar, säger han till Sporten.

Annons

Jimmy Gunnstedt hyllade sina spelare efter 4-4 borta mot Pixbo.

Västerås Rönnbys fina säsong i SSL fortsätter.

På söndagen tog laget en imponerande poäng på bortaplan mot de regerande svenska mästarna Pixbo, i en match som slutade 4-4. Och lagets tränare Jimmy Gunnstedt var klart imponerad av sina spelare.

– En jätteeloge till tjejerna som gör ett fantastiskt jobb. Det går bara framåt med allting. Vi börjar få en trygghet i längre perioder under matcherna och slarvar inte med småsaker. Man börjar se en struktur i helheten i matchen och vi börjar se ut som ett lag som vet vad vi ska göra.

Vad säger ni i omklädningsrummet efter en sån här poäng?

– Jag ger dem kredd och de ska ha det, inget att snacka om. Det är klart att det är en positiv känsla, det här är en jätteboost för oss att se att vi kan möta oss med de bästa lagen. Det är mer än vi trodde.

Rönnbys enda ledning i matchen varade mindre än 20 sekunder i mitten av den andra perioden. Men efter kvitteringsmålet med mindre än tio minuter kvar att spela tycker Gunnstedt att det var hans lag som skapade de hetaste möjligheterna.

– Man känner att tjejerna nästan är lite småbesvikna att vi inte tar tre pinnar. De ser ju också att de är där och hugger. Kollar man på helheten tycker jag att vi är bättre än Pixbo, så jag förstår dem lite, men självklart är det ju en stor grej för oss också.

Poängen kom dessutom genom att laget rullade på alla tre femmor – till skillnad från de regerande mästarna som kände sig tvingade att korta bänken.

– Innan vi gör 4-4 går Pixbo ner på folk, ner på två femmor för att försöka stänga matchen. Alla är duktiga hos oss i dag, så det finns ingen anledning att förändra. Tjejerna får självförtroende av att fortsätta köra också.

Inför säsongen fick laget som målsättning från sportgruppen att klara nytt SSL-kontrakt. I och med dagens poäng har man i nuläget åtta poäng ner till laget närmast under slutspelsstrecket och 15 ner till nedflyttningsplats. Det är minst sagt läge att revidera målsättningen.

– Vi har ju sagt lite inom laget att vi givetvis måste ha någonting, vi kan inte vara nöjda bara med ett nytt kontrakt. Det är vårt minimimål, men vi har givetvis slutspel som ett mål för laget och det ser ju rätt bra ut.

Mer läsning

Annons