Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

400 unga norska studenter slängdes ut från Sälen

Flera hundra norska studenter kastades ut från Skistars skidanläggning i Sälen, på grund av att de bröt mot ordningsreglerna, skriver norska tidningen VG.

Annons

På tisdagsmorgonen fick de runt 400 norska studenter vid Høyskolen Kristiania, en privat högskola i Norge, beskedet att de var var tvungna att lämna Skistars skidanläggning med omedelbar verkan. Enligt Skistar bröt eleverna mot ordningsreglerna.

– Vi och våra gäster förväntar oss att man på en skidsemester ska ha respekt för andra gäster och hålla oss till ordningsreglerna. Det har inte fungerat i det här fallet, säger Linda Morell, talesperson för Skistar, till norska tidningen VG.

Det var den norska studenttidningen Universitas som först med berätta om händelsen. Elevernas skidresa fick ett abrupt slut då de tvingades lämna anläggningen en dag tidigare än beräknat.

Enligt Skistar följde eleverna inte ordningsreglerna. Även om Skistar varnade studenterna innan återresan blev det ingen bättring.

En ledare för den norska studentnationen, som anordnade skidresan, säger till VG, att det kommit klagomål då de norska studenterna placerats i samma område som flera barnfamljer. Ledaren menar dock att de vidtagit nödvändiga åtgärder, då de bland annat hade med sig 15-20 egna vakter.

Annons