Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbogakvinnans svärson släpps efter misstankar om drunkningsmord

En 25-årig man som varit häktad sedan februari för ett misstänkt drunkningsmord i Arboga sommaren 2015, har släppts på fri fot.
Misstankarna mot mannen kvarstår dock.

Annons

Arkivbild: Västmanlands tingsrätt håller häktningsförhandling i drunkningsfallet mot den 42-åriga kvinnan som tidigare är häktad för det så kallade sommarstugemorden.

– Den misstänkte 25-åringen försattes under förmiddagen i dag på fri fot eftersom det inte föreligger tillräckliga skäl för häktning i avvaktan på att dessa utredningsåtgärder vidtas, säger kammaråklagarna Johan Fahlander och Jessica Wenna, i ett pressmeddelande.

Mannen är svärson till den 42-åriga kvinna som misstänks för sommarstugemordet i augusti 2016. Kvinnans pappa dödades och hennes mamma skadades då svårt i ett knivdåd.

Kvinnan misstänks även för mordet på sin tidigare make, som hittades drunknad i sjön Hjälmaren 2015. Svärsonen är misstänkt för inblandning i det mordet – men släpptes alltså idag på fri fot.

"Vissa utredningsåtgärder kvarstår och mannen är alltså fortfarande misstänkt", uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Annons