Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter skandalen – förundersökningen mot Anders Borg läggs ner

Efter att en polis läst en tidningsartikel om Anders Borgs fylleskandal polisanmälde han händelsen. Men i brist på tips från målsägande eller vittnen – läggs nu förundersökningen mot Anders Borg ner.

Annons

Det var i lördags som förundersökningen mot tidigare finansministern Anders Borg inleddes, gällande bland annat sexuellt ofredande och olaga hot. Han anmäldes efter att han ska ha betett sig olämpligt på en fest i skärgården, skriver Aftonbladet.

Han ska bland annat ha kallat kvinnor för "slampa" och "hora", visat sitt kön och tagit andra män i skrevet och ville jämföra penisstorlekar. Han ska även ha hotat festarrangören.

En polis valde sedan att anmäla händelsen efter att han läst en tidningsartikel om vad som skett. Men nu väljer polisen istället att avsluta förundersökningen.

– Förundersökningen har lagts ned på grund av att det inte finns förutsättningar att leda den. Vi har inte fått in några målsäganden eller vittnen, säger Mats Eriksson, som är kommunikatör på Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Polisen ska heller inte ha sökt personer aktivt som befann sig på samma plats som Anders Borg under den aktuella kvällen. Men polisen är inte främmande för att återuppta förundersökningen om tips skulle inkomma.

Mer läsning

Annons