Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En död och två skadade efter knivdåd i Borås

En ung man knivskars till döds efter ett stort bråk på Hässleholmen i Borås. Två män vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

Annons

Vid 21.30-tiden på onsdagskvällen fick polisen larm om en knivskärning på Hässleholmen i östra Borås.

– Det ska ha varit ett bråk med knivskurna. När vi kommer till platsen är det tio-femton ungdomar på platsen, de försvann sedan, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst, till Aftonbladet.

Borås Tidning uppger att tre män i 20-årsåldern skadades allvarligt i bråket. Strax före midnatt meddelade polisen att en av dem hade avlidit av sina skador. De andra två vårdades för allvarliga skador.

Polisen har under kvällen och natten haft en massiv insats i området och bland annat knackat dörr. En helikopter övervakade området från luften.

– Det är inte bara för av spaningsskäl utan också för bevakning, det handlar ju om Hässleholmen och där kan det ju bli ganska oroligt, säger Johan Ljung, gruppbefäl vid polisens ledningscentral i Region Väst, till Expressen.

Polisen tvingades också att blockera ingången till akutmottagningen på Södra Älvsborg sjukhus sedan ett 30-tal personer befunnit sig utanför. Det ska röra sig om två grupperingar.

– Det är framför allt anhöriga till de tre personerna som blivit knivhuggna. Så vitt jag vet så är det inga bråk men folk är upprörda, säger Johan Ljung till Borås Tidning.

Polisen har inlett en förundersökning om dråp- alternativt mordförsök. Ingen hade ännu gripits för brottet under natten.

Annons