Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera skadade i explosion på arbetsplats utanför Stockholm

Sju personer skadades vid en explosion på en arbetsplats i Trångsund, söder om Stockholm.
– En person har brännskadats och förts till sjukhus med ambulans. Två personer har rökskadats och också förts till sjukhus, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson till Expressen.

Annons

Polisen larmades om arbetsplatsolyckan vid 11.30-tiden på tisdagen. Även räddningstjänst kallades till platsen. Tre personer fördes till sjukhus och ytterligare fyra personer andades in rök, uppger Aftonbladet.

– Det är en arbetsplatsolycka där metall bearbetas. I samband med att en så kallad spånsug skulle servas har en explosion inträffat, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid polisen i Stockholm till Expressen.

Den person som skadades svårast i explosionen fick allvarliga brännskador. Det uppger insatschefen på Södertörns brandförsvar för SVT Nyheters reporter på plats. Mannen arbetade med en spånsug.

– Det är som en stor dammsugare som samlar upp plåt- och metalldamm som skulle rengöras. När personen i fråga öppnade filtret gick något snett och det blev en explosion. Mannen är förd till sjukhus med allvarliga brännskador, främst på ryggen, säger Roger Johansson, insatschef på Södertörns brandförsvar till SVT.

Annons