Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundratals resenärer drabbas av förseningar – flygbolag har gått under jorden

Flera flygturer mellan Spanien och Sverige har flyttats fram eller ställts in. Hundratals resenärer har drabbats – men de lyckas inte få tag på det ansvariga flygbolaget, Primera Air. Det rapporterar bland annat SVT.

Annons

Enligt SVT är hundratals resenärer strandade på flygplatser i Alicante, Barcelona och Arlanda.

Ett flyg som skulle ha lyft från Alicante vid lunchtid på söndagen ställdes in. Samma flygbolag, Primera Air, meddelade att ett annat flyg, från Barcelona till Sverige, var försenat till klockan 23 på måndagskvällen. Samma turer åt andra hållet, från Sverige till Spanien, påverkas också. En avgång från Arlanda till Malaga vid klockan 6.25 på måndagsmorgonen är försenad till klockan 3.50 natten till tisdag, enligt Swedavia, det statligt ägda bolag som bland annat driver Arlanda.

SVT har pratat med flera resenärer som berättar att det inte går att ringa till flygbolaget. Istället hänvisar bolaget till mejl, där ett automatiskt svar meddelar att de återkommer inom 25-45 dagar.

Till DN svarar Primera Airs kundtjänstpersonal att förseningarna beror på tekniska fel och att alla passagerare kommer att bli ersatta enligt EU:s regler.

Det finns inga yttre omständigheter som har orsakat förseningarna, enligt Swedavia.

– Nej, vissa förseningar kan vi förklara, men i det här fallet är det en fråga för flygbolaget, säger Anders Porelius, presschef för Swedavia.

Men Primera Air är inte det enda flygbolaget som har drabbats av inställda flyg och förseningar. Flera av SAS inrikesflyg ställdes också in under måndagen. Likaså Norweigans flyg till London, som skulle ha avgått vid 17.40 på måndagen. Enligt Expressen har tekniska fel på flera flygplan världen över fått följdeffekter.

På måndagskvällen befann sig 540 passagerare på Arlanda i väntan på Primera Airs försenade flyg, enligt Swedavia.

– Det motsvarar tre flygplan. Planet till Barcelona, som varit försenat sedan igår, har äntligen lyft. Men ytterligare ett plan till Alicante har blivit försenat, så antalet väntande passagerare är fortfarande detsamma, sade Anders Porelius vid klockan 20.30.

Annons