Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kropp hittad efter grävabete i Staffanstorp: "Vi utreder det som mord"

En grävmaskinist gjorde en makaber upptäckt vid ett villabygge i Staffanstorp på måndagsmorgonen.
– Det hittades en kropp i marken, säger Calle Persson, presstalesperson vid Skånepolisen.

Annons

En kropp har hittats i samband med ett grävarbete på en arbetsplats i Nordanå i Staffanstorps kommun.

Det var vid åttatiden på morgonen som polisen fick in samtal från arbetsplatsen. En kropp hade hittats under arbetet i det nya villaområdet.

– Polisen skickades till platsen och ett stort område spärrades av. Nu under förmiddagen har kriminaltekniker arbetat vid fyndplatsen.

Polisen utreder det som mord – men identiteten på kroppen är fortfarande okänd.

Polis skickades till platsen för att göra avspärrningar och genomföra undersökningar.

– Vi vet inte om det är en man eller en kvinna. Det finns heller inga uppgifter om hur länge kroppen legat där. Vi har heller ingen vetskap om vad dödsorsaken kan vara,

Kroppen kommer att skickas till Rättsmedicinalverket. Där ska rättlsäkare få uppgiften att ta reda på vad dödsorsaken kan vara och försöka fastslå identiteten.

– Vi har många personer som har anmälts försvunna om man tittar tillbaks några år i tiden. Men huruvida kroppen tillhör nåpgon av dessa personer är något som en rättsläkare får titta på.

Inte allt för långt bort från villaområdet som nu byggs ligger Oppåkra, som är en omfattande arkeologisk fyndplats. Ett av fynden är bland annat en 4000 år gammal grav.

– Platsen är så pass nära Oppåkra, som är nordens kanske största arkeologiska stad, att det inte går att utesluta att det rör sig om ett arkeologiskt fynd. Men just i det här området har det inte gjorts några kända sådana fynd tidigare.

Polisen kommer nu att hålla förhör med grävmaskinisten som hittade kroppen. Området där kroppen hittades var på förmiddagen fortfarande avspärrad.

Annons