Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: Tre av dödsoffren i terrordådet har identifierats

Artikel 0 av 56
Lastbilsdådet i Stockholm
Visa alla artiklar

Stockholm drabbades av ett terrordåd när en lastbil körde in på Drottninggatan och dödade fyra personer under fredagen. Polisen gick under söndagensmorgonen ut med information att tre av de döda nu har identifierats, uppger polisen för SVT.

Annons

För Plus-kunder: Offren hedras efter attacken i Stockholm – se vårt bildspel här

På fredagen vid 15-tiden körde en lastbil in på Drottninggatan där lastbilen körde in i en folkmassa och kraschade sedan in i varuhuset Åhléns. Sammanlagt avled fyra personer. Under söndagsmorgonen bekräftade polisen för SVT att tre döda har identifierats.

Läs mer här: 11-årig flicka bland terrordådets dödsoffer – bekräftas av hennes anhöriga

En man greps under fredagen och anhölls senare, misstänkt för terrorbrott genom mord. Mannen är 39 år och kommer ursprungligen från Uzbekistan.

– Ju längre utredningen har gått har misstankarna stärkts. Det finns inget som säger att vi har fel person, snarare tvärtom, berättade rikspolischefen Dan Eliasson under en presskonferens på lördagen.

Polisens presskonferens kan du se längst ned i artikeln.

Det har nu gått två dagar efter det hemska som utspelade sig på Drottninggatan. Stockholm kommer försöka ta sina första steg mot ett normalt tillstånd. Avspärrningarna runt Åhléns och Drottninggatan har hävts. Tanken är nu att det under söndagen ska hållas en opolitisk ordnas en kärleksmanifestation på Sergels torg.

– Vi vill visa oss själva, Sverige och omvärlden att vi aldrig låter hat förblinda oss och att vi kommer kämpa för det samhälle vi skapat, som bygger på öppenhet, tolerans och omtanke. Vi ska ut på gatorna igen och ta tillbaka vår stad säger manifestationens arrangör Damon Rasti till Dagens Nyheter.

Hittills har över 25 000 människor anmält sitt intresse på Facebook.

Stockholms stad har nu börjat flytta på blommorna omkring attentatplatsen.

– Staketet höll faktiskt på att välta i går och vi flyttar blommorna till Sergelstrappan vid Kulturhuset och de som vill kan lägga blommor där i dag, säger Fredrik Jurdell, biträdande stadsdirektör till TT.

Samtidigt hyllas poliser och räddningspersonal för sina insatser. Bland annat står en polisbil i centrala Stockholm täckt av blommor. Sveriges konung var inte sen med att prisa dem som deltagit i insatsen. Kungens tal kan du se nedan.

TV: Vi sände kungens tal under lördagen – se reprisen.

TV: Vi sände polisens presskonferens under lördagen – se reprisen.

Alla artiklar i
Lastbilsdådet i Stockholm