Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skådespelaren Michael Nyqvist är död

Michael Nyqvist är död, uppger hans familj för TT. Skådespelaren blev 56 år gammal.

Annons

Skådespelaren Michael Nyqvist har avlidit.

I ett uttalande till TT skriver familjen att Michael Nyqvist kommer att lämna ett stort tomrum efter sig:

"Vi har i dag den sorgliga nyheten att meddela att skådespelaren och författaren Michael Nyqvist har avlidit tisdagen den 27 juni 2017 efter en tids sjukdom. Michael Nyqvist blev 56 år gammal och kommer att lämna ett stort tomrum efter sig. Familjen ber att få sörja i stillhet."

Michael Nyqvist har spelat i flera kända filmer både i Sverige men också internationellt, bland annat "Tillsammans", och "Så som i himmelen".

Efter att ha spelat journalisten Mikael Blomkvist i "Millennium"-filmerna ledde karriären till Hollywood och inspelningar som "Mission: Impossible - Ghost protocol" och "John Wick".

Nyqvist hade också en roll i den amerikanska tv-serien "Counterpart" men valda att hoppa av inspelningarna i slutet av förra året.

Hans prestationer har lett till flera utmärkelser, däribland två guldbaggar. Den senaste fick han i januari 2017 för bästa manliga biroll för filmen "Den allvarsamma leken". Han fick även en guldbagge för rollen "Grabben i graven bredvid"

Vid sidan av sin filmkarriär var Nyqvist även framgångsrik på teaterscenen. Där slog han igenom 1995 i Stockholms stadsteaters uppsättning av "Angels in America, part one" och medverkade därefter i flera av Lars Noréns föreställningar på Riksteatern.

Läs mer: Många sörjer Michael Nykvist - "Han var en fin man med ett smittsamt leende"

Läs också: NT träffade Michael Nyqvist på bokmässan och pratade film, Hollywood, böcker och rospiggar.

Annons