Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Telia tar till sparpaket efter vinstfallet – 650 anställda i Sverige får gå

650 anställda på Telia i Sverige får lämna företaget. Telejätten behöver minska sina kostnader och tar därför till ett sparpaket, skriver Expressen.

Annons

Telias vd Johan Dennelind presenterar företagets delårsrapport på en pressträff i april. (Arkivbild)

Telia minskar personalstyrkan med 850 personer, 650 av dem arbetar i Sverige. Det rör sig om 300 fast anställda och 300 konsulter som får lämna företaget i Sverige, rapporterar Svenska Dagbladet.

Verksamheten i Sverige måste bli mer effektiv, och därför är det nödvändigt med ett sparpaket, säger Telias vd Johan Dennelind till Svd.

– Det vi har annonserat tidigare är att vi har jobbat för att komma ur gamla produkter och system. I takt med att vi gör det kan vi låta konsulter och anställda gå hem. Framför allt är det konsulter, men även anställda, tyvärr, som får lämna, säger han.

Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet, säger att det känns som en panikåtgärd att så många nu tvingas lämna företaget.

– Telias resultat är en stor besvikelse. Den svenska delen har sett allt bättre ut men verkar nu ha fått oväntat stora problem, säger han i en kommentar, rapporterar Expressen.

Telia redovisar ett minusresultat för andra kvartalet. Det är ett kraftigt vinstfall och vinsten före skatt är 1 359 miljoner kronor under perioden. Under samma period föra året var vinsten 3 699 miljoner kronor. Reuters har gjort en sammanställning där analytiker i genomsnitt räknat med en vinst på 2 519 miljoner kronor för företaget, rapporterar Svd.

Mer läsning

Annons