Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timmerbil välte på E4 i höjd med Sörbränningen – föraren satt fastklämd

En timmerbil välte på E4 i höjd med Sörbränningen på söndagskvällen. Chauffören klämdes fast i olyckan och fördes med ambulans till sjukhus.

Annons

lyckan inträffade vid 23-tiden på E4 i norrgående riktning i höjd med Sörbränningen, norr om Tönnebro, mellan Bergby och Söderhamn. Timmerbilen hade vält och låg över vajerräcket och blockerade både norr- och södergående körfält

– Själva bilen hade tippat omkull och låg tvärs över vajerräcket. Men släpet stod kvar på hjulen, säger Jan Eriksson, insatsledare vid räddningstjänsten Söderhamn.

Timmerbilen låg och blockerade körbanan i både södergående och norrgående riktning. Räddningstjänsten från Söderhamn och Bergby och ambulans larmades till olycksplatsen.

– Sidorutan krossades när bilen välte och chauffören fick ut armen där på något sätt i olyckan. Så chauffören satt fast då armen låg klämd under hytten, säger insatsledare Jan Eriksson.

Räddningstjänsten fick loss honom och han fördes med ambulans till sjukhuset i Gävle. Chaufförens skador är i nuläget okända.

Det är oklart hur olyckan har gått till. I nuläget finns ingen misstanke om brott.

Under natten pågår bärgningsarbete av lastbilen som var lastad med styckegods.

– Lastbilen var lastad med plåt och jutesäckar. Man måste lossa och tömma lasten för att kunna lyckas välta tillbaka lastbilen rätt igen, säger Torbjörn Karlsson, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral region Mitt.

Trafikverket meddelande vid 23.30 att E4 är avstängd och trafiken leds om via väg 583 (gamla E4) mellan Sörljusne och Axmartavlan. De bedömer att trafiken kommer att påverkas fram till klockan tio på måndagen.

Annons