Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

USA:s president Donald Trump nytt slagträ i debatten om medlemskap i Nato

USA:s president Donald Trump och Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan har båda blivit ett av de rödgrönas argument mot ett svenskt medlemskap i Nato.
– De har inte bara nationalistiska auktoritära ledare. De är även med i Nato, säger Hans Linde (V) i debatten.

Annons

Det blev ett stort fokus på Nato Ryssland och Nato under onsdagens utrikesdebatt i Ryssland.

– Omvärlden och Sverige befinner sig i en paradoxal tid med snabba och stora förändringar. För tio år sedan var antalet människor på flykt hälften mot dagens 65 miljoner. Syrien var ett turistmål. Ryssland hade inte försökt ändra Georgien och Ukrainas gränser med våld, sade Margot Wallström (S), utrikesminister, när hon inledde debatten.

Utrikesminister Margot Wallström debatterar med Moderaternas Karin Enström under onsdagens utrikespolitiska debatt i riksdagen.

Margot Wallström ska snart åka till Ryssland för att träffa sin utrikeskollega Sergej Lavrov. Ryssland var därför uppe på agendan ett flertal gånger under debattens gång.

De politiska blocken har tagit ställning för och emot ett svenskt medlemskap i Nato. Det har därför blivit en het frpga att debattera när riksdagen träffas.

Ett av de rödgrönas argument för att Sverige inte ska bli medlemmar i militäralliansen har numera blivit USA:s president Donald Trump och Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan

– De har inte bara nationalistiska auktoritära ledare. De är även med i Nato, säger Hans Linde (V)