Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Äldre och utsatta drabbas extra hårt i coronatider – ta hjälp av din granne

När jag tar del av medias rapportering om coronakrisen gör det ont i hjärtat att konstatera att äldre och utsatta drabbas extra hårt. Är du en av dem som behöver hjälp ska du veta att du inte är ensam. Lyckligtvis är det också i kristider som vi blir uppmärksamma på våra medmänniskor, vi ser varandra och hjälps åt med vardagliga och praktiska saker.

Man kan till exempel få hjälp av sina grannar. Det är också då vi i Hyresgästföreningen är som bäst. Vår ledstjärna är solidaritet och vår organisation är byggd av grannar som hjälper varandra.

Jag vill därför passa på att tipsa om vårt projekt godagrannar.nu, där samlar vi frivilliga som kan tänka sig att hjälpa till med allt från att handla matvaror eller slänga sopor till att hämta paket eller viktiga mediciner och parar ihop dem mot människor som behöver hjälp. Du kan gå in på hemsidan godagrannar.nu och anmäla dig som hjälpbehövande.

Eller kanske är du en god granne som har möjlighet att hjälpa andra? Tillsammans och med omtanke kan vi klara den här utmanande tiden.

Susanne Markedal-Hansen, ordförande Hyresgästföreningen Fagersta

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel