Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Äntligen är värnskatten bortplockad

Det debatteras en hel del kring värnskattens avskaffande. Storindustrin robotiseras alltmer, och är inte längre Sveriges främsta arbetsgivare. Själv är jag uppvuxen i en småföretagarfamilj. Det var inte särskilt ofta jag såg min far när jag växte upp. Han har rest land och rike runt och även etablerat sig utomlands. Detsamma gäller min bror. De har alltid jobbat såväl vardag som helg. Röda dagar har aldrig existerat för dem. Genom att våga tänka annorlunda – föds Sveriges kanske viktigaste entreprenörer. Nya företag föder nya arbetsplatser. Att våga ta ansvaret som chef – ska också löna sig. Aldrig i livet kommer jag ställa mig bakom att det ska vara särskild skatt på någon som arbetar mer än alla andra och som ser till att det finns jobb till andra!

Värnskatten är egentligen en skatt som ska användas i nöd (krig, lågkonjunktur och så vidare). Den blev kvar i flera decennier efter den infördes på 90-talet. Om någon kommer upp i en lön som är högre än brytpunkten för värnskatt, då tycker jag att den ska få ha mer pengar i plånboken också. Hårt arbete ska löna sig och inte straffbeskattas.

Som liberal är jag själaglad över värnskattens avskaffande. Det kanske inte är så konstigt, å andra sidan, eftersom det är L som drivit frågan. Äntligen kommer hårt arbete att löna sig!

Liane Blom, ordförande i Liberalerna Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel