Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Apropå rankingen för Norbergs skolor

Förra veckan kunde vi tal del av en artikel i Fagersta-Posten som beskrev att vi i princip har den sämsta skolan i landet. Norberg hamnade på plats 288 bland Norbergs kommuner. Däremot hamnar vi på plats 8 när det gäller Kultur och fritid.

Det är inte svårt att ställa sig frågan om det är skolan som fått betala för kommunens kultursatsningar eller om det helt enkelt handlar om att det råder bristande ledning och styrning i skolan och bättre styrning inom kulturen.

Den socialdemokratiska politikern, Jimmy Fredriksson, intervjuades och han kommenterade skolans låga ranking med "...Det kan bara vända åt rätt håll. Men det kan ta några år innan vi ser riktigt bra resultat..." Jo, Jimmy Fredriksson. Det kan i princip bara gå åt ett håll för vi har bara två kommuner nedanför oss. Han avslutar med ”Jag tycker att man ska vara glad, men inte nöjd. Om man är nöjd är risken att man blir lat”.

Så uttalar sig en ledande socialdemokratisk politiker i Norberg. Borde han inte vara både orolig och fundersam. En väl fungerande skola är en investering i framtiden och ett attraktionsvärde för kommunen.

Skolchefen Ingrid Nord anser i vanlig ordning att man bör ta statistiken med en nypa salt. Är man förvånad över det uttalandet. Nej, med en sådan syn på Norbergs ranking i landet är det inte konstigt att vi hamnade i princip sist.

Det är dags för lite förändring i leden. Kanske dags att Demokraterna synar skolan på samma sätt som vi håller socialförvaltningen på halster. Kommunchefen och socialchefen flydde fältet… Vem kommer härnäst ?

Christer Filipsson, Demokraterna i Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel