Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Är välfärdslöftet brutet S?

För någon vecka sedan kom min mamma till mig och berättade att det var vikariestopp och nedskärning på frukten vid fruktstunden på min lillasysters förskola. Jag tog inte så illa vid mig av det, för det som gjorde mig mest upprörd var att det var en vikarie som sa det till henne. Hon sa att hon inte fick säga någonting till föräldrarna men hon var så upprörd att hon inte kunde låta bli.

Att högre uppsatta försöker att mörka någonting som kommer att påverka våra barn negativt gör mig och min mamma oerhört upprörda, och oroliga för hur det kommer att bli för barnen på förskolorna i Norberg.

Nu är det här offentliga uppgifter och jag vet att Fagersta posten har skrivit om detta. Det gäller inte heller bara förskolorna utan hela grundskolan också.

Vad kommer då majoriteten i Norbergs kommun att göra för att lösa den här situationen? I majoritetens budgetförslag som lagts minskar anslagen till skola och förskola trots att Socialdemokraterna i Norberg lovat att satsa på välfärden. Om man vill ha ett seriöst alternativ som prioriterar välfärden framför skrytbyggen ska man rösta på oss Moderater i Norberg (gemensamt budgetförslag från Hela Norbergs valsamverkan med M, C, L och PNF) som satsar 3 miljoner kronor på skolan.

Rasmus Fogelberg (M) och en orolig mamma

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel