Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Att Vänsterpartiet ska ha gjort fel i arbetet för folkomröstning stämmer inte

Vi lämnade in cirka 1200 underskrifter till stöd för en folkomröstning om Brukskontoret i första inlämningen. Vi var noga med vad som skulle vara med för att underskriften ska räknas som giltig. Ett antal underskrifter innehöll inte alla uppgifter. Vanligast var att man inte ville skriva de sista siffrorna i personnumret. Vi vet att de blir ogiltiga, men personerna ville ändå medverka och visa sitt missnöje mot affären med en underskrift. Detta kan vi knappast anklagas för. Det är kommunens uppgift att verifiera uppgifterna.

Vi lämnade underskrifterna den 3 februari till kommunkontoret. Senare under veckan lämnades ytterligare en handfull underskrifter till partilokalen. Det enda rätta var att lämna underskrifterna till kommunen för vidare hantering. Dessa underskrifter säger man inte räknas. Vänsterpartiet har inte gjort något fel, det hade däremot varit ett fel att behålla dessa underskrifter i partilokalen.

Att kommunen sedan kommunicerar ut en högre felaktig siffra om hur många som ska vara röstberättigade, fick mig någon dag senare att börja undersöka siffran. Jag tror inte att Fagersta från valet 2018 till 5 februari 2020 har ökat med 404 stycken röstberättigade invånare.

Det var utifrån den högre felaktiga siffran som vi gick ut i media och berättade att vi inte nått fram. Vi har agerat på felaktig information i ett sådan viktig fråga och vi vet fortfarande inget om resultatet. Så syndabocken skall inte sökas hos Vänsterpartiet

Det som är glädjande är det massiva stödet som vi fick under den rekordkorta insamlingen

Hans Granlund (V)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel