Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Även kommunledningen har ett ansvar för debattklimatet i Fagersta

Ett bra samhälle byggs av tillit och tron på att alla försöker bidra till det bästa för alla. Jag har noterat att debattklimatet hårdnat i olika media, även från ledande S-politiker i Fagersta-Posten, och ställningskriget där olika inlägg står för och emot kryddas med invektiv av skrämmande kaliber.

Makt och rädsla går hand i hand och förblindar, hindrar en konstruktiv dialog om vad som bygger ett framtidshopp och utveckling i Fagersta.

Jag ser från kommunalrådet Marino Wallsten (S) att ”staten har lite schizofreni”, det framgångsrika lokala företaget Fagersta Nyheter helt orättvist kallas ett ”plank för 8 500 gnällspikar”, ”Svenskt näringsliv är dåligt pålästa” med mera.

Varsamhet med orden är viktigt. En hyfsad debatt välkomnas.

Jantelagen sitter benhårt i järnbärarland. Klubbarna för inbördes beundran stänger ute nytänkande.

Jag har sedan min återflytt från Västerås till barndomstrakten Fagersta för tio år sedan gjort många intressanta iakttagelser om hur nytänkandet hålls tillbaks, stoppas, hånas, förlöjligas och olika härskartekniker florerar konstant från olika håll. Ett av de grövre har V stått för mot mig personligen, det har förnekats men polisanmälts. Min revansch fick jag i ”the Ice Bucket Challenge” då jag fick ge V en kalldusch. Tack för det Marino Wallsten. Arrangemanget var ditt lovvärda initiativ.

#metoo har förklingat men vittnesbörden lever vidare. Tack Fagersta bibliotek för författarfrukosten med Ebba Witt-Brattström den 8 mars. Det var ett stärkande möte.

Släpp prestigen. Låt Fagerstaliljan blomma ut. Låt tusen nytänkarblommor blomma. Låt Fagersta gå mot en ny vår. Leve kreativitet och nytänkande. Så byggs Fagersta starkare!

Anita Lilja-Stenholm (L)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel