Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bankerna som tjänar miljarder kan gott betala skatt

Oj, vilken gråt och tandagnisslan det blev hos dessa när bankskatten nu ska införas. Banker som tjänar miljarder kan gott betala denna skatt i stället för till höga utdelningar och arvoden.

Sedan kan man betala igen de miljarder man fick låna av AP-fonden, pensionärernas pengar. Men på det örat vill man inte lyssna och staten är väl inte heller i ärlighetens namn, pådrivande i denna fråga. Dra in dessa pengar i pensionssystemet igen så kanske fattigpensionärer får ett drägligt liv och folk slipper arbeta med tunga jobb tills de trillar av pinnen, den moderna ättestupan.

Mycket är fel i detta land numera, men att ta igen dessa pengar är viktigt. De ska inte sko en massa direktörer och gynna deras lyxliv. Att ha en månadslön som är en knegares årslön är horribelt. Sluta sedan snacka om ansvar och arbetstider. Penningtvättshärvorna visar vad deras ansvar och arbetstid går ut på, och de har alltid patetiska bortförklaringar när de avslöjas med fingrarna i syltburken.

Klarsynt

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel