Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bemanningen ökade när fler fick heltid

Replik på insändaren: ”Stoppa neddragningarna i demensvården”.

Under 2018 infördes heltid som norm inom kommunals verksamhetsområden. Ett stort antal anställda gick då från deltid- till heltidstjänster, inom demensvården innebar detta att bemanningen ökade med sex heltidstjänster vilket borde ha lett till att antalet vikarietimmar då skulle ha minskat, så blev inte fallet. Under 2019 sjönk beläggningen/antalet boende med tio procent men med samma bemanning.

För en långsiktig, hållbar och effektiv organisation av demensvården i Skinnskatteberg behöver man se över personalfördelningen, kopplat till beläggning och bemanning. Arbetsgivaren behöver se över scheman och arbetssätt för att säkra att resurser används på ett optimalt sätt. Arbetsgivaren strävar efter hållbara scheman, ett hållbart arbetsliv där medarbetarnas inspel, förslag och lösningar tas i beaktning. Målsättningen är att Skinnskattebergs kommun ska på bästa sätt utföra en god vård och omsorg!

Carina Gullemo, sektorschef vård och omsorg, Skinnskattebergs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel