Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Besök vården – men gör det på rätt sätt

Som vårdpersonal på vårdcentralen Mitt hjärta i Fagersta, önskar jag, att istället för att skapa panik och skräck hos invånare i Fagersta kommun (genom frågeställningarna i artikeln om smittad personal), uppmana befolkningen att följa restriktioner och ta sitt ansvar för sin egen hälsa, andras hälsa (särskilt riskgrupper) samt vårdpersonalens som i sin tur ska kunna ta hand om de som behöver vård (både de som har covid-19, och inte). Konsekvensen blir att ett flertal patienter, som behöver vård, väljer att skjuta upp nödvändiga besök eller avstå från det helt. Pågående pandemi har redan påverkat den psykiska hälsan negativt hos många människor, med ökad oro, ångest, ensamhet/isolering/minskad social kontakt.

Att dessutom inte våga uppsöka vård, utöver de olika besvär människor har, ökar risken för konsekvenser i form av ökad psykisk ohälsa och försämring av kroniska tillstånd, när väl smittspridningen avtar. Jag vill även påtala vikten av att alla måste uppsöka vården på korrekt sätt, följa restriktioner och inte komma till vårdcentral och andra vårdenheter på Bergslagssjukhuset vid förkylningssymtom. Ring din vårdgivare, ring 1177, vid akut behov uppsök akutmottagningen, men utsätt inte oss eller era medmänniskor för smitta.

Skärp er och ta vuxet ansvar, det vill jag säga till alla! Både vid kontakt med vården, men även i det vardagliga. Håll avstånd, ta hjälp av dem som är friska (att handla, kontakta sjukvården etcetera). Alla måste hjälpas åt. Och de som behöver vård, ska inte behöva avstå från att uppsöka vården på grund av oro och rädsla. Om ni tänker på oss, vårdpersonal, samt era medmänniskor, så ger ni oss möjlighet att kunna ta hand om dem som behöver vård, kanske också er själva, den dag då ni har behov av sjukvård!

Patientnära vårdpersonal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel