Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dags för konkreta planer istället för strategier

Så har vi då åter fått ett svepande inlägg i FP från kommunalrådet Marino Wallsten(S) tillsammans med Jan Johansson (M). De minst sagt stora penseldragen används, ”de utmaningar vi står mitt i löser vi bäst tillsammans” eller ”vi vill fortsätta investera i framtidens Fagersta och tillsammans fortsätta bygga välfärden i vår kommun”.

Att man löser utmaningarna bäst tillsammans eller att man vill fortsätta investera för att bygga välfärden skriver nog de flesta under på. Frågan som jag och säkert många med mig vill ha svar på är hur man tänkt att genomföra det, inte att man vill genomföra det.

Efter att läst Magnus Bohmans (L) insändare i FP den 7 augusti om kommunens framtid börjar jag ana att även de mest allierade till Socialdemokraterna börjar tycka att de konkreta tidsplanerna drar ut på tiden, i ovan nämnd insändare i frågan om fastighetsstrategin skriver Magnus ”även om visionen finns där behövs en konkret handlingsplan vad gäller genomförandet av fastighetsstrategin”.

Marino och Jan, istället för att komma med dessa högst svepande texterna, konkretisera er hur ni tänkt att genomföra planerna

Magnus har också skrivit en interpellation den 13 oktober om detta som var på bordet i senaste kommunfullmäktige, man kan anta att han sedan augusti inte känt sig riktigt tillfreds med vad hans allierade inom Socialdemokratin åstadkommit kring den strategi som hans parti stöttar fullt ut. Frågan han ställde var ”hur ser de övergripande planerna ut för att komma igång och utnyttja de fastigheter som varit del i av kommunens fastighetsaffärer under drygt ett år”.

Marino och Jan, istället för att komma med dessa högst svepande texterna, konkretisera er hur ni tänkt att genomföra planerna. Ni kan börja med fastighetsstrategin.

Till Magnus, fortsätt avkräva svar, du har valt Socialdemokraterna och Moderaternas sida, se nu till att de gör verkstad av det som ni stöttar.

Hur göra kommer efter att göra

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel