Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Därför lägger vi inte korten på borden

Svar på insändare av F.d. kommunanställd.

Jag vill börja med att tacka för ditt engagemang. Engagerade invånare är en viktig faktor för varje framgångsrik framtidskommun, för detta krävs just engagerade invånare tillika en professionell kommunal organisation. Alla har rätt att se hur våra skattemedel och andra intäkter förvaltas och kring det råder full transparens.

När det gäller individuella fall är det annorlunda. Här kommer inte någon politiker eller personal i förvaltningen att ”lägga korten på bordet” som insändaren anser, just för att det inte görs i personliga ärenden. Vi har ett personalutskott med politiker och tjänstemän som diskuterar utifrån att våra personalpolicys och lönepolicys ska följas med disciplin. I detta fall handlar det om en ömsesidig överenskommelse, sådana har skett förr och kommer att ske i framtiden i kommuner, regioner, staten och företag inom ramen för de lagar och regler vi har att förhålla oss till.

Jag förstår att det kan sticka i läsarens ögon när media formulerade att ”man får en årslön när man säger upp sig”, alltså den rikliga belöning du skriver om. Sammantaget arbetar vi alltid för kommunens bästa för invånare/samhälle, ekonomi och personal och jag kommer att fortsätta att leda kommunstyrelsens arbete med att bland annat verkställa kommunfullmäktiges beslut på bästa sätt men personliga ärenden kommer aldrig att detaljredovisas av integritetsskäl.

Ring mig gärna om du har frågor eller funderingar,

Lena Lovén Rolén (S), kommunalråd Skinnskattebergs kommun

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel