Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Den svenska modellen urholkas

Det är säkert som Liane Blom (L) skriver, att det är många liberaler som jobbar fackligt. Det kan vara en orsak till att den svenska modellen håller på att urholkas. Det är nästan patetiskt när hon gör gällande att hon kan skilja på de olika uppdragen. Man kan fråga sig om hon har läst min insändare. Jag har inte med en stavelse pratat om utbildning av skyddsombud. Där emot så pratar jag om stöd och vägledning. Vilket är en oerhörd skillnad, och det bygger på att om man inte når framgång med arbetsmiljöarbetet på arbetsplatsen, kan man få hjälp av arbetsmiljöinspektörerna på verket. Blir de färre så blir konsekvensen att de inte hinner hjälpa alla. Beträffande alla kommunanställdas behov av att anmärka på sin arbetsmiljö så instämmer jag och det är en konsekvens av det jag beskriver ovan.

Man blir mäkta imponerad över att Liane inte har förstått att kollektivavtal den enda orsaken till svenska fackföreningars existens. Utan kollektivavtal har inte svenska fackföreningar något att anföra. Jag blev glad när Liane skrev sin första insändare, men repliken blev något annat. Nu undrar jag om hon överhuvudtaget vet vad hon pratar om. Jag vill nog inte heller veta vilka fackförbund som informerat på Folkhögskolan. Men det kan vara en av orsakerna till att så många från fackförbund utanför LO begär att vi i LO-förbunden skall biträda deras medlemmar för att de är fel organiserade.

Hur skulle det vara med en facklig utbildning Liane? Det skulle hjälpa dig i ditt politiska uppdrag. Risken du tar är att få kunskap om svenska modellen. Du tycks behöva den. Till sist nej, det var inte Åkesson som åsyftades.

Mikael Ladman, ombudsman Transport

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel