Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är förståeligt att Fagerstas ledning känner sig hårt pressad

Replik på insändaren ”Vi är bekymrade över befängda påståenden i debatten” den 21 februari.

Fagersta Nyheter har gjort ett antal avslöjanden om missförhållanden inom Fagersta kommun. Det är nyheter som fått stort gensvar, men orsakat stark irritation hos ledande politiker.

Det handlar om att kommunen haft en person som dömts till 14 års fängelse för grova våldtäkter mot små barn anställd, där han kommit i kontakt med barn och ungdomar, att en ledande politiker bluffat om i vilken stad han bor. Och nu senast att en lokalpolitiker är åtalad för att ha misshandlat sin fru.

Plus att parkourparken blev 450 000 kronor dyrare än de 700 000 som budgeterats, men ändå gick sönder direkt. Att maten från det nya storköket får hård kritik från både äldre och skolbarn, att man tog beslut om att fylla igen dammen i Vilhelminaparken delvis på felaktiga uppgifter, att den nya förskolan inte innebär mindre barngrupper som utlovats, att personal inom äldreomsorgen går på knäna, och så vidare.

Att det inte tagits emot väl är fullt förståeligt eftersom det hade utlovats ett bättre Fagersta. Men det är medias uppgift i en demokrati att granska makten, oavsett vem eller vilka som innehar den. Förr var det Vänstern som fick utstå det. S-ledningen vevar på vilt om ”swishfinansierat gnällplank” och kallar läsarinlägg för ”befängda påståenden” och ”bitterhet, gap och skrik om att allt är elände”. Men de nämner, förstås, inte ett ord om de tusentals positiva inlägg som görs av läsare till de nyheter som glädjer och/eller berör Fagerstaborna på olika sätt. Redan för ett år sedan försökte kommunledningen stoppa Fagersta Nyheter från att få information då ett oenigt fullmäktige beslutade att inte skicka pressinfo till FN. Ett unikt ställningstagande i Fagerstas politiska historia. 

Polisen, Västmanlands tingsrätt, Region Västmanland, Länsstyrelsen, Skatteverket och andra myndigheter, liksom storföretag och organisationer, skickar gärna pressinfo till Fagersta Nyheter. Alla utom Fagersta kommun.

FN tänker fortsätta granska kommunen och belysa både det som är positivt och det som är mindre lyckat. Och de läsare som vill säga sin mening ska ha all rätt att göra det. Yttrandefriheten är faktiskt en del av demokratin.  Däremot har reglerna för inlägg skärpts sedan ett år. Allt som strider mot de pressetiska reglerna raderas snarast möjligt. Fagersta Nyheter har en bred bevakning av allt från nöje/kultur och sport, till skola, vård och näringsliv, och står oberoende från politiska och andra särintressen, tar inte emot annonser eller statliga bidrag och har endast läsarna som uppdragsgivare.  Nu är det över 8 400 personer. Och ju fulare angrepp som kommunledningen gör mot FN, desto fler läsare blir det.

Ola Wahlsten,

Redaktör, Fagersta Nyheter

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel