Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är inte bara antalet motioner som räknas

Replik på Bo Öbergs (M) insändare den 1 november.

Bo Öbergs (M) skriver i en insändare 1 november att: ”Det är kul att som moderat att vara i framkant när det gäller utveckling”. I insändaren beskrivs en rad förslag och X antal motioner som Moderaterna har skrivit på senare tid. Vi får inte glömma att varje motion kräver ett antal dagar i utredningstid hos förvaltningen. Något som vi politiker också har ett ansvar för, det vill säga att vi använder våra personella resurser smart, för dessa är såväl dyrbara som begränsade. Alltså, det kan inte bara ses som positivt att leda ”motionsskrivandet” till antal.

Det jag upplever det som väl magstarkt av Bo Öberg när han ger bilden av att alla M:s förslag skulle vara unika. Något som M även har uttalat vid olika politiska möten; ”ni, S, stjäl våra idéer”. Att anklaga någon för att stjäla idéer är för mig en mycket märklig retorik. Det är min fulla och fasta övertygelse att det inte finns mycket nytt under kommunhimlen. Vi politiker spanar ständigt efter lösningar och förbättringar för våra samhällsutmaningar. Socialdemokraternas ambition och arbetssätt är att gå från ord till handling, oavsett. Ett exempel är att genom dialog med markägare möjliggöra sjönära tomter.

Slutligen skriver Öberg att de vill sänka skatten utan att sänka budgeten för drift. Bästa Öberg, en skattesänkning på 5 öre kostar kommunen en knapp lärartjänst. Det ger en löntagare med 25 000 kronor per månad cirka 12 kronor mer i månaden, således inte gratis som Öberg ger en bild av. Låt oss fortsätta med den goda samtalston med lösningsfokus som rubrik. Men en skattesänkning som du föreslår när i princip budgeten är lagd, det blir inte bra.

Lena Lovén Rolén (S),

Kommunalråd Skinnskatteberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel