Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det stämmer inte att SD är emot ett trygghetsboende i Skinnskatteberg

Frågan om byggandet av ett trygghetsboende i Skinnskatteberg diskuteras hejvilt på sociala medier. I ett inlägg på kommunstyrelsens ordförandes Facebooksida efterfrågar flera Socialdemokrater Sverigedemokraternas åsikt i frågan. Det påstås också att oppositionens borgerliga partier inte bryr sig om äldre kommuninvånare (om Sverigedemokraterna räknas in där är oklart).

”Att tänka på kommuninvånarnas bästa finns tydligen inte i deras tankevärld”, skriver kommunfullmäktiges ordförande Aneth Arvidsson (S). ”Ja, man undrar om dessa borgerliga partier har några väljare som blir äldre och har behov av ett trygghetsboende, men det är väl för mycket begärt att de tänker på kommunens invånare”, skriver Tekniska utskottets ordförande Pentti Lahtinen (S).

Vi tycker att det är tråkiga och onödiga kommentarer. Som representant för Sverigedemokraterna i Skinnskatteberg har jag Ewa, kommenterat i det aktuella inlägget på sociala medier. Jag har presenterat våra frågeställningar om projektet.

Vi Sverigedemokrater behöver svar på en del frågor gällande den aktuella fastigheten på Klockarbergsvägen där tanken är att anlita SBO (Statens bostadsomvandling) för att bygga om den till trygghetsboende.

► Hur påverkar det kommunens ekonomi för kommande år om vi anlitar SBO?

► Vilken skillnad skulle det innebära om vi behåller fastigheten och bygger om den till trygghetsboende i egen regi?

► Vilket alternativ är det bästa?

Vi Sverigedemokrater vill att ekonomin ska bli så bra som möjligt på lång sikt, det är skattebetalarnas pengar som vi hanterar och vi har ansvaret för att de används på bästa sätt för våra kommuninvånare.

Att sälja fastigheten ser vi inte som något alternativ idag då vi helt tappar kontrollen över vilka hyresgäster som flyttar in. Sannolikheten att någon privatperson köper och renoverar fastigheten ser vi som liten.

Vi ser det som vanligt förekommande att större kommuner som har bostadsbrist hyr fastigheter och lägenheter i mindre kommuner en tid, ofta till arbetslösa och personer i behov av försörjningsstöd, som sedan blir folkbokförda i vår kommun och då hamnar kostnaden för dessa personer i Skinnskattebergs kommun.

Vi hoppas att vi på kommunstyrelsens nästa möte kommer att få svar på det vi efterfrågar, ett bra beslutsunderlag, det kan vara så är det är bästa alternativet att anlita SBO. Men vi behöver se hur ekonomin för det ser ut för att vi skall kunna fatta ett beslut i frågan.

Att vi Sverigedemokrater skulle vara emot ett trygghetsboende i Skinnskatteberg är helt felaktigt, vi vill såklart också få till en bra rotation på bostadsmarknaden.

Ewa Olsson Bergstedt, gruppledare SD Skinnskatteberg

Jonny Emtin, vice gruppledare SD Skinnskatteberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel