Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Det vore fint att slippa påhopp och åsikter om vår dolda agenda"

Tove Winqvist (S): Jag skulle en gång för alla vilja berätta för er vad en"sådan där" politiker gör.

Nyligen fick jag ett (inte ovanligt) påhopp om att jag var en "sådan där" politiker. Jag försökte värja mig mot den efterföljande kaskaden av åsikter om mig och min agenda. Jag skulle en gång för alla vilja berätta för er vad en "sådan där" politiker gör.

■ För det första, det genererar ingen inkomst som ens är i närheten av det arbete som jag lägger ner på mina uppdrag.

■ För det andra, politik är föreningsliv som vilket annat som helst, bara det att jag inte är fotbollsmorsan som står vi planen varje helg, utan min förening är en verksamhet som har till uppdrag att driva Norberg framåt.

■ För det tredje vill jag redogöra för tidsåtgången kontra ersättningen. Jag lägger allt från 10 timmar i veckan till 50 timmar i veckan beroende på vilka ärenden som ska behandlas och vilket ansvar som åligger mig i frågan, detta utan ersättning, på min fritid, kvällar, helger. Den tiden ligger utöver min ordinarie arbetstid som är 40 timmar i veckan.

Nej, jag beklagar mig inte, jag har valt detta helt själv, men jag är trött på påhoppen och påståenden om att jag gör detta för egen vinning. Jag brukar säga till mina barn (som jag har varannan vecka) att mammas fritidssysselsättning är politiken, och får flertalet gånger förklara varför jag återigen har kvällsmöte på mina veckor med barnen. Självklart finns det många gånger jag funderar om det är värt tiden, men landar ändå i att det visst är värt den.

Jag vill förmedla till mina barn vidden av att ha ett politiskt engagemang och att vara med och påverka där det går, och att jag försöker bygga deras framtid, det dåliga samvetet till trots. Jag tror inte de flesta skulle anse detsamma om en tränare för ett ungdomslag, att denne, med sin ideella tid, skulle vara ute efter att sko sig. Det är inte jag heller.

Åsikter är såklart fria, men tänk på att det du kastar ur dig om min agenda, verkar vara något du själv aldrig skulle avsätta tid för, även om det har en direkt påverkan på dig, din familj och dina barn.

Jag, och många av mina partikollegor, ägnar oss åt politik för att vi vill något, för att vi brinner för något, och för att vi tycker det är viktigt att inte stanna vid en åsikt utan vi vill gå till handling.

Så, varsågod alla, vi fritidspolitiker driver ert samhälle framåt, vi förväntar oss inte er tacksamhet, men det vore fint att slippa påhopp och åsikter om vår dolda agenda. Följ gärna med oss en vecka så ni kan få en annan uppfattning om uppdraget, så kan vi diskutera mer efter det angående dolda agendor och pengar.

Tove Winqvist (S)

Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel