Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dra inte in den tredje ambulansen i Fagersta

Jag har följt ambulansens tankar sedan 2013, med olika följder när det gäller antal ambulanser och dess placeringar i Fagerstaregionen. Det är upprörande att de i dessa tider i coronans spår, börjar räkna semestertider och indragning av den tredje ambulansen som finns i Fagersta. Se till att en extra ambulans finns tillgänglig med besättning och låt bli vår ambulans, en gång för alla. Kom ihåg att livet är lika mycket värt i norr som i söder.

Som före detta chef så skäms jag över att det finns överordnade personer inom ambulanssjukvård som idkar makt istället för sunt förnuft. Detta genomskådas mycket snabbt och väl. Man ser hur vår beredskap har varit inom den nu så sköra sjukvården vi fått uppleva. Tack till att personal som arbetar häcken av sig. En bamsekram till er. Utan er inget liv.

Alla och en var borde sätta liv först på alla orter, och se till så att ambulanspersonal kan göra sitt arbete till fullo. Försök inte smyga undan bilar, som så väl behövs i norra regionen. För vi som bor på norr kämpar för liv i första hand. Särskilt under dessa omständigheter skall man se till så man som chef kan gå utanför ramarna och för att fatt rätt beslut. Ambulansen måste få vara kvar i Fagersta.

Se till så att norra regionen kan skötas rätt, så att ingen stressad personal tvingas göra ett sämre jobb och må dåligt. Under dessa tider har personalen nog med stress och det bör arbetsledningen tänka extra på nu. Bättre personalpolitik måste finnas, både för samhället i stort samt arbetsmiljötänket för att värna ambulanspersonalens hälsa.

Vi i norr kräver respekt av ledningen. Se till att ordna förutsättningar för kvalitetssäkerhet och noggrannhet och att det finns tre ambulanser i Fagersta. Se till att ha tillräckligt med personal och en bil till så är problemet löst. Svårare än så är det inte, trots semestertider. Det krävs av en chef att planera rätt. Nu är det dags alla för alla partier oavsett färg att reagera! Nu har det gått för långt! SKÄRPNING!

Jag blir ledsen och besviken i dessa tider, att personal i ledande ställning inte kliver fram och gör rätt. Inte ser till det sunda förnuftet och det som leder personal med sig i framtiden. Lyssna på personalen. Då leder man lättare in i framtiden. Vi har den framför oss trots corona. Låt oss leva i tron att så blir fallet, att sunt förnuft lyfts fram. Ge personalen den kraften i ryggen.

Anders Wossmar

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel