Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Efter Fagerstas beslut – Norberg måste tyvärr göra detsamma

Artikel 17 av 20
NVU-krisen
Visa alla artiklar

Tack Putte Dahlström (PNF) för ditt långa politiska engagemang, och för din insändare gällande NVU:s vara eller icke vara. Centerpartiet i Norberg har aldrig aktivt drivit ett utträde ur NVU, utan endast ett utträde ur NVK. Men med det faktum att Fagersta har beslutat att dra sig ur NVU, så har Norberg tyvärr inget val än att göra detsamma.

Det som vi nu måste lägga fokus på är hur vi ska lösa SFI och Komvux, och hur framtida gymnasieavtal ska se ut, så att det passar Norbergs kommuns behov. Centerpartiet i Norberg vill att vi sluter femåriga avtal med någon av de närliggande kommunerna Fagersta, Avesta, Hedemora, Sala, där kvalitet i förhållande till kostnad ska vara ledstjärnan.

Jag hoppas, och tror, att vi kan hitta en bred politisk uppgörelse, så att vi kan trygga utbildningen för våra kommuninvånare: gymnasium, Komvux och SFI.

Tack för ordet.

Mattias Björlestrand, ordförande Centerpartiet i Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel