Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ett taffligt försök att än en gång svartmåla vår politik

Det är otroligt ledsamt att det insinueras att det finns anledning ”att vara bekymrad över hur kommunen styrs nu för tiden”, genom att luta sig på att ett namn inte läses upp en andra gång innan beslut. Trots att ersättarens namn lästes upp inför beslutet. Protokoll som upprättas ska givetvis vara korrekta och det är beklagligt när en bokstav ramlar bort eller kommatecken hamnar fel. Det sker korrekturrundor innan påskrift och helt klart har tre par ögon missat bokstaven denna gång.

Det blir bara ett taffligt försök att än en gång svartmåla den politik som bedrivs. På bara fem år med Socialdemokraterna vid styret börjar det verkligen synas att det satsas ordentligt på Fagersta, att vägen framåt bygger på optimism och framtidstro.

Det är så otroligt glädjande att vi kunnat bygga ut våra skolor, byggt ut Malmen, att vi renoverar vatten- och avloppssystemet i kommunen, att det nya produktionsköket står på plats och att vi i dagarna inviger vår nya förskola. Liksom att skateparken, cykelbanan, parkourparken och allaktivitetsplanerna skapar ett bredare utbud till fritidsaktiviteter.

Att vi genomför kanske den viktigaste jämställdhetsreformen genom att ha infört heltid som norm i kommunen. Att vi även framåt ser framför oss investeringar på ytterligare en halv miljard i bostäder, äldreboende och verksamheter - trots stora utmaningar - är en tydlig signal att vi vill något med Fagersta.

Till skillnad mot föregående styres 16 år av ovilja att investera, trots stora behov av nödvändiga och välbehövliga insatser för Fagerstas del. Det är möjligt att signaturen ”en bekymrad skattebetalare i Fagersta kommun” längtar tillbaka till det styret.

Men det gör inte vi, vi vill fortsätta bygga framtidens Fagersta!

Åsa-Märta Sjöström (S)

Ordförande, kommunfullmäktige Fagersta

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel