Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fagersta var från början positiv till båtramp – jag undrar varför den dröjer

Replik på insändaren ”Varför ska jag som skattebetalare finansiera en sjösättningsramp?” den 4 mars.

Jag ondgör mig inte alls över att Fagersta kommun inte bygger en båtramp för snåljåpar. Jag ondgör mig över det faktum att kommunen ställt sig positiv till en ramp för tre år sedan men ännu inte kunnat uppvisa en tidsplan när den ska stå redo. Skulle kommunen ändra åsikt i frågan och skrota idén så finns det heller ingen anledning för mig att kräva svar om när denna denna ramp kan stå klar. Så länge kommunen inte uttalat detta kommer jag fortsätta förutsätta att en kommunal ramp skall uppföras.

Vidare nämner du flera sporter och att är man intresserad av att utöva dessa går man med i respektive förening, samtliga av dig uppräknade sporter är knappast självsubventionerade utan kommunen har på något sätt investerat i faciliteterna. Jag säger inte att samtliga kostnader exempelvis Västanfors IP medför skall delas lika på alla bandyutövare då summan skulle bli hutlös men konstaterar att hobbys som inte har med sport att göra subventioneras generellt till en mycket lägre grad.

Jag tror inte att vi kommer vidare i denna diskussion utan att veta kommunens nuvarande inställning i frågan kring uppförande av egen ramp. Under tiden vi väntar på svar kan båtklubben uppdatera sin hemsida med de uppgifter du angivet kring de olika medlemskapen och dina skattepengar kan fortsätta subventionera sportanläggningarna du nämnde.

Kajakner

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel