Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Förakta inte oss fritidspolitiker

Man hör ofta folk i allmänhet säga "de där jäkla politikerna på kommunen". Jag undrar om de vet att de politiker som sitter på kommunen i utskotten, kommunstyrelsen och så vidare är fritidspolitiker? Det är hon i butiken, han i fiket, grannen eller kanske gamla skolkamraten som du pratar om och föraktar. Många har kanske suttit som politiker ett tag, men de vill inte dig något ont! De vill inte Norberg ont!

I en liten kommun finns oerhört begränsat med pengar och ibland ogillas prioriteringarna på var skatteörena ska läggas på. Det är oundvikligt att någon del av verksamheten kan bli lidande i bland. "Kommungubbarna fattar inte hur man driver företag" sa nån, nja vi som har näringslivet i vårat utskott driver faktiskt egna företag hör och häpna. Det jag vill säga är att de politiker vi har i kommunen är i mångt och mycket som du själv, men har valt att för en minimal ersättning viga en del av fritiden till att försöka bestämma rätt. Att försöka få pengarna att räcka till rätt saker. Vi är inga proffspolitiker, väldigt få på kommunhuset har ”politiker” i CV:t. De flesta där är faktiskt tjänstepersoner som har ett yrke och om allt gått rätt till fått ett arbete de är bra på.

Det systemet kräver faktiskt rätt lite av dig som inte är politiker. Att under valrörelsen ta dig lite tid, fundera och fråga de lokala partierna vad de vill göra. Det behöver inte ens vara under valrörelsen. Är du rädd för vad som ska hända med gruvlaven, är du orolig över skolmatens näringsinnehåll, är du missnöjd med hur det är att vara företagare? Kontakta en politiker i det utskott som frågan finns, vet du inte var du ska vända dig så kan man säkert hjälpa dig rätt var du än frågar. Snälla tro inte att vi engagerade personer gör allt för att du ska få det sämre, vi kämpar hela tiden för att Norberg ska bli bättre att bo i, att leva i. Vi är valda av er och är helt vanliga arbetstagare, arbetsgivare och medmänniskor.

Peter Vidberg (DiN), företagare och politiker i Demokrati- och samhällsutvecklingsutskottet (DSU)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel