Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Förtroende tar lång tid att bygga, och sekunder att förlora

Som gått att läsa och hörts på radio så har saker hänt på Centralskolan. Man hade hoppats att det hade något med att betygen äntligen blivit bättre att flera ungdomar kommer in på gymnasiet eller att antalet behöriga lärare ökat. Men nej och tyvärr. Nu har vi fått en affär på halsen, som långt utanför lagar och paragrafer, skadar inte bara skolan utan också kommunen. Det handlar om förtroende. Förtroende är något som tar lång tid att bygga upp men några sekunder att förlora.

När läget blir så finns egentligen ingen möjlighet för ansvariga att då vara med att starta bygget igen. När vi döms av allmänheten duger inte utredningar och regelverkshänvisningar. Då må kvastar tillåtas sopa. Trovärdigheten får inte rubbas inom den offentliga sektorn någonstans. Absolut inte i skolan där all verksam handlar om skapa tillit, trygghet, öppenhet och att ha eleven i centrum på allt.

Vuxna tillåts inte göra avsteg från det sunda förnuftet. Överslätande och ludd genomskådas och kommer alltid fram förr eller senare. Saknar man själv empati och fingertoppskänsla när vinden viner finns styrhjälp att få i våra lagar.

Då hade gången varit klar. Polisanmälan och avstängning av vederbörande under utredningens gång. Direktrapport till alla överordnade, inklusive ansvariga politiker. Absolut inget som ens kan misstänkas för undermattanbeteende från någon berörd. Surdegar belastar och fokus förskjuts.

PNF:s dom är hård och bestämd. Skolchef och berörd rektor kan inte deltaga i det bygget av förtroende som nu krävs. Förhandlingar som avtal kräver bör inledas omedelbart kring anställningarna. Om den nu avstängde personen fortfarande betraktas som anställd ska stöttning erbjudas enär det även hos den stora allmänheten, den folkliga domstolen, finns många som tänker längre när ilskan och värsta förbannelsen lagt sig. Det finns mänsklighet som räcker längre än dumhetens strutar.

Partiet för Norbergs Framtid (PNF)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel