Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fräscha upp vid Melings nedre hyttruin

Den 9 mars 2019 inkom en motion till kommunfullmäktige om uppfräschning av området kring Melings nedre hyttruin. Motionen innefattade vägen mellan Floravägen och Gamla Norbergsvägen samt vägen till hyttruinen, denna bifölls under förutsättning att marken var kommunal och allmän.

NVK fick i uppdrag att hantera ärendet i samråd med enheten för social hållbarhet. Svaret blev ”Fagersta kommun äger endast vägen fram till och med bron över bäcken, därefter övergår ägarskapet till privatmarkägare. Därmed är även vägen ner till Melings nedre hyttruin privatägd. Vägen fram till bäcken samt bron över bäcken är väl röjd och i gott skick, dock kan inte NVK uppdra sig att gå in på privat mark och utföra åtgärder”

Det stämmer att marken till största delen är privat och en del av fastigheten Meling 11:23. Det jag vänder mig mot är att motionen endast kan bifallas om marken är kommunal och allmän, samt att NVK inte anstränger sig och tar kontakt med denna privata markägare med frågeställningen - du äger mark som nyttjas av många samt att du har en hyttruin på din mark, skulle du kunna tänka dig att vi utför vissa åtgärder för att öka trivseln i detta område?

Kommunstyrelsen har godkänt rapporten som innebar att ingen uppfräschning av området faktiskt utförs och gatuchefen på NVK har skrivit under. Jag uppmanar alla inblandade att fundera en runda till om man verkligen gjort sitt yttersta för att bistå med det motionen avser, oavsett hur markägarförhållandena ser ut.

Hyttruinkramare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel