Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Går budskapet fram, Putte Dahlström (PNF)?

Putte Dahlström ger sig på något som liknar en allegori. Jag tror dock budskapet missas av många eftersom många i Norberg inte alls vet vem som sitter i kommunfullmäktige. Ett tips är att läsa Puttes insändare och kolla igenom det senaste kommunfullmäktige – som sändes via webben. Då kanske man förstår mer.

Jag vill härmed från Liberalernas sida klargöra en sak. Vi anser att Norberg inte har råd med kulturskola. Detta eftersom den startades med hjälp av statsbidrag och när dessa sinade så fanns det helt enkelt inte medel att ta av. Så länge kulturskolan ligger under barn- och utbildningsutskottets budget – kan jag inte försvara den. Om den istället flyttas till demokrati- och samhällsutskottets (DSU) budget har jag inga som helst problem med att ha kvar den.

Liberalerna är ett parti som värnar om kultur – vi har också drivit frågan på nationell nivå och fått till ändringar från M/KD-budgeten i vårändringsbudgeten – om nu någon missat det. Om Norberg har råd att ha kulturchef borde man också i DSU kunna prioritera kulturskolan. Denna lösning var en idé från PNF – och jag brukar inte stjäla idéer från andra. Bra förslag, PNF!

I början av mandatperioden fanns ett samarbete mellan C, L, M och PNF som kallades Hela Norberg. Vi har träffats inför varje kommunfullmäktige och kommunstyrelse (vissa partier mer delaktiga än andra), och lagt mycket tid på samarbete. När så ordförande i PNF hastigt gick bort, så ändrades spelplanen. Det står nu tydligt att PNF söker andra partier att samarbeta med. Det är helt okej. L samarbetar hellre med partier som det går att ha en dialog med. Att vi är ett borgerligt mittenparti är ingen hemlighet. Ensam är inte alltid stark – ibland är ensam bara ensam.

Liane Blom (L), ordförande i Liberalerna Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel