Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Grattis till Fagersta – Norbergs politiker har andra prioriteringar

Jag blev förvånad när jag läste FP den 11/9 när Marino Wallsten påtalar fördyringen på ett NVK-projekt i Fagersta. I Norberg är det inget vi förvånas över. Det är mer regel än undantag. Jag vill däremot gratulera Fagerstas skattebetalare som har politiker som reagerar på problemet. I Norberg verkar våra ledande politiker ha helt andra prioriteringar.

Några exempel på projekt i NVK:s regi: Busstorget som även byggdes om innan det slutförts dessutom på löpande räkning till dubbla kostnaden för oss skattebetalare. Reparationen av den lilla Paviljongen som budgeteras till 258 000 kronor utfördes på löpande räkning till en slutkostnad på uppemot en halv miljon. Handikapprampen vid kommunhuset utfördes på löpande räkning och budget överskreds med 54 procent, 482 000 kronor (uppgift här från DIN). Här påstår dessutom NVK att den underentreprenör som orsakat de mycket kostsamma skadorna på kommunhusfasaden i samband med rampbygget inte ska stå för reparationskostnaderna. Ett mycket märkligt förfarande som kräver en förklaring.

Nu har NVK ett pågående projekt i Norberg. Ny cykel/gångväg över Norbergsån vid nya idrottshallen. Tro det eller ej. Även här har det redan byggts om och som vanligt på löpande räkning av underentreprenörer trots att NVK påstår sig utföra det i egen regi och enligt uppgift från NVK på ett fristående konto från Fridahallen.

Åsa Eriksson (S) skrev i en insändare i FP den 1/9 -2017 hur stolt hon är över alla satsningar. Hon skrev i samma insändare också att bron ryms i budgeten för idrottshallen. Den här bron med väganslutningar blir nog en riktigt dyr historia. Kanske Åsa Eriksson kan få fram en redogörelse för totalkostnaderna här då hon tidigare uttalat sig om detta. Är det inte märkligt här att detta projekt inte upphandlats. Ny bro, vägbygge med alla kringkostnader (asfaltering, gatubelysning, planeringar och gräsmattor med mer)

Jag väntar på en kostnadsredovisning här i FP och om inte Åsa ”har tid” så måste väl NVK kunna redovisa totalkostnaderna och då samtidigt svara på rutiner om underentreprenörer och upphandlingar.

Torbjörn Norgren

Partiet för Norbergs Framtid, PNF

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel