Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Greta tar ansvar för skolan och framtiden

Replik till ”Pensionerad lärare” - ”Greta borde uppmana att ta skolan på allvar".

Intressant att ta del av dina synpunkter om invandring, företagande, engagerade elever som kämpar för klimat och miljö.

Läser just nu en intressant företagares skildring av företagande och vägen till framgång. Salvatore Grimaldi – ” I ständig förändring", som startade sitt företag i Köping. Min avsikt i min insändare var att lyfta fram de goda exemplen om företagande från historien. De exemplen har vi mycket att lära av. Vi behöver inte Jantelagar i Sverige utan uppmuntran och tillit i den integration som vi måste möjliggöra för att få Sverige att växa och utvecklas.

Den kravlöshet som du nämner får du omformulera till tanken om humanism och medmänsklighet och att uppfylla FN-deklarationen om mänskliga rättigheter. Det är Sverige omnämnt för och världsbäst på.

Kunskap ger makt att utvecklas och påverka sitt liv. Som pensionerad lärare borde du intressera dig mer för hur vi löser skolans stora problem med; oro, otrygghet, mobbning och hemmasittare. Greta skolstrejkar en dag i veckan. Jag har själv besökt henne utanför Riksdagshuset och hon hade sina skolböcker med sig. Hon är ett föredöme för både yngre och äldre och har fått en hel värld att ”vakna till” kring miljö- och klimatfrågorna. De som forskarna benämner som ödesfrågorna. Hon har förstått det och agerar föredömligt.

Hon om någon tar skolan på allvar och visar ett stort mått av ansvarstagande för kommande generationer. Genom sitt agerande och sin kamp får hon tillgång till nya nätverk och nya kunskaper som berikar både henne personligen och oss i Sverige och världen. Hon har uppnått vad många vuxna inte kommer i närheten av under sin livstid.

Jag är stolt och glad för att vi har unga i Sverige som vill och vågar! De visar mod och entreprenörskap.

Anita Lilja-Stenholm (L)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel