Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Har vi fått en ny ras i Norberg?

Politiska pudlar duggar tätt numera i den norbergska politiken. Månne en registrering hos kennelklubben kanske vore på sin plats efter senaste piruetten vad gäller kulturskolan. Detta har hänt och låt mig än en gång vara lite pedagogisk. Efter bestämning av hur stor pengapåse det finns för 2020 att fördela presenterades ett antal budgetförslag på fullmäktige 4 november 2019.

Vi i PNF presenterade då en egen budget där vi bland annat behöll samma nivå på Kulturskolans anslag för 2020. Vi fick medhåll av några andra partier medan några, S och V, ville minska anslaget ; vilket i realiteten skulle betyda minst en halvering av verksamheten. Partierna M,C och L hade i sin budget en nedläggning av Kulturskolan.

Jag har sedan det mötet försökt få fram den detaljbudget som skall gälla för 2020 för just Barn- och utbildningsförvaltningens ansvarsområden. Inget svar från sektorschef och inget svar från ekonomen på NVE. Jag har också försökt få ta del av måldokument för kulturskolan utan resultat. Tänkte att det ändå vore intressant vad politiken tänkt sig för mål med verksamhet för att rimligt kunna utvärdera om målen uppfylls. Där kan man ju avläsa om två miljoner räcker eller om mera pengar behövs.

Så till den kovändning, den välregisserade gå runt i ringen vandring som sker vid varje hundutställning. Politiken med S och V i spetsen låter sektorschefen inleda förhandlingar och lägga varsel. Upprörda känslor helt förståeligt från föräldrar och ungdomar som har avtal med kommunen om rätt till kulturskolelektioner. Vankelmod och feghet drabbar. Feta rubriker i medier skrämmer. Vi gör ett omtag i budgetprocessen viskas det i säven. Hur gör man omtag i en obefintlig budget kan man undra.

Med en kungspudels vältrimmade yttre och med en svansföring som bara anstår folkvalda med fullständig brist på empati och fingertoppskänsla frälses hela julkonsertspubliken med julens gladaste budskap: frälsaren är kommen Kulturskolan blir kvar i sin nuvarande form. Låtom oss prisa och tacka!

Jag är glad å alla ungdomars vägnar att er fina kulturskola blir kvar men jag hade svurit i kyrkan om jag haft möjlighet vara där.

Putte Dahlström, Partiet För Norbergs Framtid

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel