Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur värderas anställda i Fagersta Kommun?

Jag skrev en insändare som publicerades den 28 december 2020 gällande delade turer i Fagersta kommun. Jag konstaterade då att det var märkligt at vi fortfarande, i strid med rekommendationer från SKL, Kommunal och viljan hos de anställda fortfarande lägger upp arbetet på det sättet.

Senast bad jag även om ett svar på en fråga. Jag undrade varför Fagersta Kommun anser att delade turer är rätt för Fagersta. Ännu har jag inte fått något svar. Tur att jag inte höll andan heller. Så jag besvarade frågan själv. Enligt Vänsterpartiet så skulle det kosta två miljoner per år att avskaffa delade turer.

Fagerstas Kommuns budgeterar 2021 är 875 miljoner kronor i intäkter. Denna summa väntas öka till strax över 900 miljoner till år 2023. Det skulle alltså kosta 0,2 procent av den totala budgeten för Fagersta kommun. För att göra det mer förståeligt. Det är alltså 600 kronor för en person med en årsinkomst på 300 000 kronor.

Fagersta-Posten har skrivit många tecken om renoveringen av simhallen. Där slängs det med miljoner hur som haver. Men när man skall förbättra för de som tjänar kommunen väl och beundransvärt så kämpar man med näbbar och klor för att hålla kostnaderna nere.

Jag blev glatt överraskad när jag läste häromdagen att i Kalmar och Sundsvall har de tagit sitt förnuft till fånga och inlett ett avslut av denna orätta ordning under 2021. Jag ber nu politikerna i Fagersta att följa efter, rätta detta uppenbara fel. Bort med denna skamfläck för Fagersta! Det är ni skyldiga era anställda.

Sebbe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel