Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hyllning till alla som ställt upp under våren

Hatten av! Till alla medlemmar i Kommunal som har gått till jobbet som vanligt under den långa tid som pandemin har stängt ned så mycket annat i samhället. Som inte har kunnat stanna hemma. Som tagit emot barn på förskolor, vårdat sjuka och gett personlig assistans, städat, kört buss, sett till att återvinningsstationerna hållits öppna, släckt bränder, skött om djur och mycket annat. Som helt enkelt fått samhället att fungera under en mycket speciell tid.

Ta alla som arbetar inom äldreomsorgen, funktionshinder och sjukvård till exempel. Som borstat coronasjukas tänder, hjälpt dem i duschen, hållit deras hand och hanterat deras mediciner. Som under den här tiden ofta varit sjuka och sköras enda personliga möten. Ett livsviktigt arbete är vad det handlar om.

Proffsen inom välfärden har varit på plats. Gjort jobbet, jobbat stenhårt. På ett sätt har det varit som vanligt – fast gånger fem. Jag är en av alla som gått till mitt arbete inom omsorgen, och jag vet hur påfrestande men också fantastiskt det är att jobba i ett välfärdsyrke.

Under våren har Kommunal haft 100 procent fokus på medlemmars trygghet och hälsa i jobbet och på arbetsplatserna. Därför vill jag också lyfta på hatten för alla skyddsombud och fackliga företrädare som har arbetat för en trygg arbetsmiljö. Tack – ni har fått slita hårt. Och levt upp till bevis.

Utan den fackliga närvaron på arbetsplatserna, står var och en ensam. Arbetet är inte över – det är helt ofattbart att det fortfarande saknas skyddsutrustning för många som arbetar med vårdnära arbete och kollegorna är allt för ofta för få för alla de arbetsuppgifter som ska hinnas med. Alla har rätt till en trygg arbetsmiljö och vettiga arbetsvillkor. Och det är arbetsgivarens ansvar. Ingen ska behöva känns sig otrygg på jobbet.

Varje facklig seger är ett lagarbete och ju fler medlemmar vi är ju starkare blir vi både lokalt och centralt vid förhandlingsbordet.

I höst tänker jag att fler får tillfälle att visa sin uppskattning och tacksamhet till de samhällsbärande medlemmarna i Kommunal – med högre löner och bättre villkor.

Då får arbetsgivare inom kommuner och regioner, privata välfärdsföretag och bussbranschen möjlighet att visa hur mycket samhällsbärarnas arbete verkligen är värt.

När ord och hyllningar omvandlats till handling - då lovar jag att lyfta på hatten även för er.

Malin Ragnegård, avdelningsordförande Kommunal Bergslagen

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel